Oppdag de beste surfestedene i hele Sør-Amerika, fra Chile til Brasil, og til og med i Peru, er det alternativer for å oppfylle enhver surfers ønske. Utforsk mulighetene for surfing i Sør-Amerika i denne artikkelen skrevet av en reiseekspert i Sør-Amerika.

Sør-Amerika har noen av de beste strendene i verden, perfekt for soling, snorkling, og spesielt surfing. Enten du er nybegynner eller proff, kan du fange bølger over hele Sør-Amerika, noe som gjør det til et perfekt reisemål for en surfe- og solferie.

Store norske leksikon

Reis til østkysten av Brasil hvor Atlanterhavet gir noen flotte surfe langs landets 7000 miles kystlinje. Brasil gir surfere endeløse valg, fra Copacabana, nord til Florianopolis; Vi kunne ikke finne deg fort nok! Selv om Brasil ikke er kjent for sine sprø 15 fot bølger, gir det surfere en rolig surfe scene, slik at de kan fange bølger i løpet av dagen, og fortsatt har energi til å delta i Brasils beryktede natteliv. Nord i Florianopolis surfere vil finne de beste bølgene og varmt nok vann som våt-drakter ikke vil være nødvendig; den sørlige kysten våt-drakter vil være nødvendig i løpet av vinteren. Uansett hvor du er i Brasil, vil de fleste strandbyer gi surfetimer og utleieutstyr mot en liten avgift, så hvis du er oppe for et eventyr, la strandstolen stå bak og ta vannet i løpet av din Brasil ferie.

Uansett hvor du er på vei under turen til Peru, vil du ha en dag i Lima, da det er hoppepunktet for alle Peru-turer. Lima-området tilbyr flere strender som er flotte for surfing, uansett hva din erfaringsnivå. Punta Hermosa, som enkelt kan nås fra Lima, gir noen utmerkede surfe. Dra nordover hvor to av de beste Peru surfestedene venter på å bli erobret, Moncora ligger i avdelingen piura og Chicama som ligger like nord for Trujillo. Moncora er Perus mest populære surfested på grunn av sin nærhet til ekvator, vanntemperaturen er perfekt året rundt, og konsekvente bølger gir surfere moro hele dagen. Chicama ligger rett utenfor den travle hovedstaden Trujillo, er et populært reisemål, så vel som det er det lengste venstre bruddpunktet i verden.

Ferie i Sør-Amerika med Albatros

Chile er et reisemål der ekspert surfere virkelig kan teste sine ferdigheter. En erfaren surfers drøm, kysten av Chile strekker seg 4300km, og venter på å bli oppdaget. Venture utenfor allfarvei, og du vil mest sannsynlig surfe solo, som det meste av Chiles kystlinje har ennå ikke blitt oppdaget. Men det er å bemerkes, Chiles sørlige plassering bringer langs kaldt vann temperaturer året rundt, og våte drakter er et must. Hvis du er ute etter et eventyr og en utfordring på turen til Chile, sette ut med brettet ditt og markere ditt territorium langs landets enorme kystlinje.

Over hele Sør-Amerika, enten det er Brasil, Chile eller Peru, de som ønsker å fange noen bølger, vil ikke bli skuffet.