Australia har lenge vært kjent for sitt fine vær og nydelige strender, så det er neppe overraskende at australske surfere er eminente på verdens surfescene.

Australia Ballongturer

Surfing er en av de raskest voksende aktivitetene over hele verden. For noen mennesker er det et tidsfordriv, for andre er det en sport, men for den sanne surfeentusiasten er det en livsstil, hvor jakten på store bølger er satt fremfor alt annet. Australia har lenge vært kjent for sitt fine vær og nydelige strender, og så det er neppe overraskende at australske surfere er eminente på verdens surfescene. Navn som Mick Fanning, Taj Burrows, Joel Parkinson, Stephanie Gilmore og Chelsea Hedges sikrer Australias profil som et surfested. Så la oss ta en titt på fem av de mest bemerkelsesverdige surfe stedene i Australia og se hva de har å tilby.

Snapper Rocks har blitt en av verdens beste surfesteder. Dette stedet ligger på Australias berømte Gold Coast, og ble en gang mer kjent som et fiskeparadis enn en surfestrand. Bølgekvaliteten er i verdensklasse med bølgeretningen til høyre og på en god dag overstiger lengden 500 meter. Snapper Rocks er et ekstremt imponerende surfested, og derfor er det ingen overraskelse at det nyter store folkemengder på en gitt dag.

Den beste måten å Ha det gøy med Online kasinoer

Angourie ble først kjent som et flott surfested på 1970-tallet da surfere begynte å lete etter et alternativ til den populære Byron Bay som begynte å føle seg litt overbefolket på den tiden. Den lille kystlandsbyen, som ligger like sør for Yamba på New South Wales nordkysten, har gitt surfere sin egen lille helligdom siden den gang. Det mest bemerkelsesverdige surfestedet i Angourie er The Point. Med bølgekvaliteten som beskrives som verdensklasse, er den egnet for alle surfere. Bølgeretningen er til høyre og på en gitt dag finner du bølgelengden mellom 50 og 150 meter. I helgen finner du bølgene ganske overfylt, men i løpet av uken er det svært få surfere.

Bells Beach er trolig de mest internasjonalt anerkjente surfestrendene i Australia. Ligger ca 100 kilometer sørvest for Melbourne er det hjem til Rip Curl Pro, en av verdens mest fremtredende og lengste løpende surfing konkurranser. Det er en imponerende høyre rev pause og bølgekvaliteten er absolutt i verdensklasse. Bølgelengden varierer mellom 50 og 150 meter, og selv om det er en av verdens mest berømte surfestrender, finner du bølgene ganske fri for folkemengder.

Margaret er en av de mest konsekvente og avslappede surfestedene i verden. Ligger ca 250 kilometer sør for Perth, Western Australia, er det over førti surfesteder med den mest bemerkelsesverdige blir kjent som Main Break. Dette surfedestinasjonen gir bølgekvalitet i verdensklasse som skal nytes av bare de mest erfarne surfere. Bølgeretningen er til venstre og lengden er veldig lang, fra 300 til 500 meter på en god dag. I løpet av uken Main Break har svært få surfere, men kan bli ganske overfylt i helgene.

Utenfor østkysten av Tasmania, i nærheten av Hobart, finner du et av verdens tyngste surfesteder. Shipsterns Bluff, også kjent som Shipwrecks, Shippies eller The Stern, er et reisemål som er godt og virkelig en reservert for proffene. Med bølgekvaliteten ansett som intet mindre enn episk, er Shipsterns Bluff sikker på å gi deg det ultimate adrenalinrushet. Bølgeretningen er til høyre og lengden anses som normal, fra 50 til 150 meter. På en gitt dag finner du dette stedet praktisk talt tom for surfere.

Australia har omtrent alt det er å tilby i form av surfing destinasjoner, og hvis du er noen som bor å surfe så disse fem surfing flekker er definitivt de som skal inkluderes på surfing reiserute.